Invent

Blog


¿Por qué las empresas necesitan un plan de comunicación corporativa? 7 tips para elaborar un plan de comunicación eficaz

 

En los últimos veinte años, la comunicación de una organización con sus diferentes públicos ha pasado de ser unidireccional a multidireccional, principalmente por las oportunidades de comunicación que brinda internet y las nuevas tecnologías. Esta multidireccionalidad implica que todos los públicos son potencialmente activos y como tal, pueden ser altavoces de nuestra organización, para bien o para mal. ¿Cómo una organización puede gestionar su identidad y reputación en este nuevo escenario? Desde el punto de vista de la organización, la elaboración de un plan de comunicación corporativa permite tener una visualización real de quiénes somos y quién queremos llegar a ser; nos ayudará a identificar a nuestros públicos y a definir qué mensajes queremos difundirles sobre nuestra organización; nos brindará el cómo maniobrar en cada canal y finalmente nos ayudará a trazar los lazos de interacción con cada grupo.

En estos 7 puntos, intentaremos resumir algunas recomendaciones a tener en cuenta a la hora de elaborar un plan de comunicación corporativa eficaz:

1. Analizar y definir el propio posicionamiento. Partir del “¿Quiénes somos?” definiendo la misión de nuestra organización y la visión, es una buena manera de empezar a situarnos; ahora bien, debemos analizar el entorno, la competencia, la situación de nuestra organización en el mercado para advertir qué nos hace mejores y en qué podemos mejorar, y definir el posicionamiento que queremos tener.

2. Establecer objetivos y metas reales. De nada sirve actuar sin un objetivo claro. Dibujarnos metas es clave en comunicación, es decir, qué queremos decir, a quién queremos impactar con nuestro mensaje, y cuando lo haremos, serán los pilares del plan de comunicación.

3. Capacidad de escucha. ¿Hemos revisado bien todos los canales para saber qué dicen sobre nosotros? ¿Hemos tenido en cuenta todos los posibles stakeholders, internos y externos? Muchas veces, tampoco pensamos en públicos latentes que pueden suponer un impacto (positivo o negativo) para nuestra organización. Hace falta desarrollar capacidad de escucha y habilitar las herramientas necesarias para que esta escucha se produzca a tiempo real.

4. Diseñar estrategias de comunicación creativas. Una vez tenemos un mapa claro con la información de los puntos anteriores, llega el momento de dar cabida a la imaginación y a la creatividad para poner en práctica estrategias de comunicación efectivas, que resuelvan los objetivos planteados para cada uno de nuestros públicos.

5. La comunicación es social y multidireccional. Ya no es tan evidente la mítica frase “Si no comunicas, no existes”. Una organización puede no comunicar, pero hoy en día sus trabajadores, clientes, proveedores, etc., tienen fácil acceso a canales para hacerlo, de modo que es frecuente encontrarnos a una organización presente en un medio o canal, sin que la organización pueda hacer nada para evitarlo. Por eso es importante decir quiénes somos, antes de que otros lo hagan por nosotros.

6. Medir el impacto de la comunicación. Una vez ejecutada la estrategia de comunicación y sus respectivas acciones, llega el momento de hacer autocrítica: cuantificar el impacto de las acciones y revisar si se han cumplido los objetivos propuestos. Esto nos brindará información para mejorar en futuras campañas de comunicación.

7. Revisión periódica de objetivos y posicionamiento ante un entorno VUCA. La escucha a nuestros públicos en tiempo real, obliga a replantearnos los objetivos de comunicación periódicamente en función de las necesidades que vayan surgiendo. El concepto VUCA (Volatility, Urcentainty, Complexity, Ambiguity) debemos tenerlo en cuenta a la hora de diseñar e ir revisando nuestro plan de comunicación.

Si desea profundizar más en la elaboración de un plan de comunicación corporativa, le recomendamos el libro “¿Cómo elaborar un plan de comunicación corporativa” (Editorial UOC; 2016) que contiene teoría y la resolución del caso práctico de la empresa La Fageda.

Read more...


Plaça Reial, un autèntic oasis gastronòmic i cultural a Barcelona

Els negocis associats a l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial creen el projecte audiovisual Reialitza’t per donar a conèixer la seva essència, la seva història i els seus serveis, fent èmfasis a la vitalitat, tranquil·litat i autenticitat d’aquest singular enclavament de Barcelona.

Gastronomia, cultura, oci nocturn, música en viu i negocis, són els principals pols d’atracció de visitants, turistes i residents a la Plaça. De la mateixa manera que les àgores de l’Antiga Grècia, és un espai obert de planta quadrada, pòrtics, columnates i galeries amb el comerç com a punt de partida. Un comerç que a la Plaça Reial suma complicitats i crea sinergies entre establiments.

Així ho mostra el projecte Reialitza’t a una sèrie de més de vint càpsules audiovisuals que ens conviden a visitar la Plaça i ens ajuden a conèixer la història de la ciutat, com quan els mariners del segle passat acudien a fer un glot a la cerveseria Colón, la primera a tenir un tirador de cervesa a Barcelona; o els remeis naturals de l’Herboristeria El Rei, amb dos segles de vida; el mític bar restaurant Glaciar (1929) que acull l’arribada d’artistes musicals a la Plaça, entre d’altres.

La proposta gastronòmica de Plaça Reial és molt rica i variada, amb formats d’oferta gastronòmica de tot tipus, des de fórmules innovadores i pràctiques pel dia a dia com les que ofereixen Artisa, Alex Resto-Bar, Colón o Canarias, passant pels establiments que ofereixen tapes i menjar més tradicional com Tobogán, Gran Rambla, Les Quinze Nits o Ambos Mundos; cuina oriental a Miu, i amb una mica més de temps, la que ofereixein Rossini, Marisc Co i Ocaña. Sense oblidar la possibilitat d’allotjament a Hotel Do i a Roma Reial.

Plaça Reial compta amb un escenari musical molt potent els 365 dies de l’any, recollint gèneres i estils variats. Jamboree, primera cava de jazz d’Espanya; Tarantos, amb el tablao flamenc més antic de Barcelona; Sidecar, amb més de 5000 concerts realitzats en 35 anys, i Karma per els amants del rock en totes les seves varietats. I això sense oblidar els restaurants Ocaña i Glaciar, que també es sumen a aquesta oferta musical oferint música en viu i concerts.

La concentració d’aquests locals musicals de gran reconeixement local i internacional ha fet extensiva aquesta “marca musical” de la Plaça, convertint-la en un espai on succeeixen una infinitat d’iniciatives creatives i originals.

Amb una agenda incessant, la Plaça acull durant tot l’any esdeveniment de diversa índole com els festivals de swing i tango, trobades de pintura on els participants poden pintar la plaça des de diferents punts de vista, gimcanes popular que ens fan explorar i descobrir els secrets de la plaça, celebracions de dies senyalats, classes populars i tantes propostes com doni la imaginació.

És tanta la originalitat que es desprèn, que son varies les iniciatives que han volgut aprofitar aquesta creativitat per fer florir la seva activitat. La Fundació Setba, dedicada a difondre la cultura amb valor social, està emplaçada a l’antiga residència del filòsof Francesc Pujolà, del pintor José Pérez Ocaña i del cantautor Lluís Llach, i es dedica a organitzar exposicions i projectes artístics; The Foundery, espai de coworking i accelerador d’startups, acull a empresaris digitals internacionals i professionals d’Internet, i la revista Time Out, que és la guia d’art, cinema, teatre, bars, concerts, i l’agenda més completa de Barcelona.

Segons el president de l’associació, Enric Gimeno, i propietari de El Rey de Copas, “més de 500 persones treballen en aquesta Plaça, tan autènticament genuïna i espontània que si no existís no es podria inventar.”

L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial, ha dut a terme Reialitza’t gràcies a una ajuda de la Cambra de Comerç de Barcelona, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, i té com a objectiu augmentar la difusió i visibilitat de la Plaça més original i viva de Barcelona, per emocionar als barcelonins, generar un sentiment d’orgull i pertinença, evocar records i donar ganes de tornar-hi sempre. Així mateix, el projecte Reialitza’t es subtitularà a l’anglès per passar fronteres i traslladar el seu encant a turistes i a nous visitants.

Reialitza’t il·lustra aquesta caixa escènica en ple Barri Gòtic que és la Plaça Reial, transmeten sensacions que expliquen el seu magnetisme.

Més sobre Plaça Reial
L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial, va néixer al 1999 sense afany de lucre i té com a finalitat promocionar la Plaça Reial de Barcelona des d’un punt de vista cultural, cívic i comercial. És un punt de trobada per a totes les persones, comerços i entitats que viuen, treballes o desenvolupen la seva activitat a la Plaça Reial, així com promotor d’agitació cultural de la Plaça i el seu entorn. L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial està oberta a la participació de totes aquelles persones que, com nosaltres, amin aquest racó de Barcelona.

Més informació: www.lareial.com

També trobareu activitats de la Plaça Reial a les nostres xarxes socials:

Facebook: https://www.facebook.com/lareial/
Instagram: https://www.instagram.com/lareial/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCdSj7ChsMuxsNEcJpqGdsCA

Càpsules del Projecte Reialitza’t:

Vídeo general Proyecto Reialitza’t – Durada 6:55.

ÁLEX
ARTISA
CANARIAS
CERVECERÍA COLÓN
HERBOLARI DEL REI
HOTEL DO
HOTEL ROMA REIAL
KARMA
LES QUINZE NITS
MARISC CO
MY BAR
REI DE COPES
ROSSINI
TOBOGÁN
GLACIAR
SETBA
SANTA MÒNICA
SIDECAR
TARANTOS
THE FOUNDERY

Read more...


El retail català aprova en presència online però encara té un llarg camí en l’ús de les TIC

 

Comertia ha encarregat a l’escola universitària de comerç, ESCODI, la realització d’un estudi sobre la “Transformació digital en el retail a Catalunya”, amb l’objectiu de conèixer l’ús i el grau d’implementació de les noves tecnologies entre les empreses de comerç a Catalunya. Amb aquest efecte, s’ha explorat en quina mesura el sector del comerç està present en el canal online, mitjançant l’anàlisi de diferents formats comercials i els seus respectius sectors d’activitat econòmica.

L’estudi ofereix una radiografia del grau de digitalització del comerç a Catalunya, atenent a l’ús d’eines digitals (xarxes socials, plataformes de venda online, tecnologia en el punt de venda), i recull també els frens i barreres per a la transformació digital, els objectius d’incorporar eines tecnològiques, la inversió realitzada i els reptes de futur més immediat que es planteja el sector. Al final, l’estudi ha incorporat també una comparació dels resultats globals de l’estudi sobre el grau d’implantació de tecnologia entre la mitjana del retail de Catalunya i les empreses de Comertia.

Segons l’estudi, les eines digitals més implantades en el retail de Catalunya és la web i les xarxes socials. El 85’71% dels comerços disposa de web, tot i que només el 40% dels comerciants la utilitzen com a canal de venda. Facebook (85%) i Instagram (56%) són les xarxes socials més utilitzades pel sector, seguides de Twitter (39’5%) i Youtube (19’7%). En canvi, la tecnologia en el punt de venda, encara està un esglaó per sota: el 41% del retail català no disposa de cap tecnologia implantada en el seu establiment, tot i que observem ja la incorporació de sistemes de millora de l’experiència del client, com pantalles interactives (13’6), pagaments ràpids (19,1%), codis QR (21,8%) i tablets (21,8%). D’altra banda, s’observa un grau de penetració interessant d’eines de gestió com el comptatge de persones (16’3) i el big data (6’1%).

En comparació, les cadenes de botigues de Comertia tenen més integrat l’ús d’eines de comunicació digital (Facebook 93,5%, Instagram 71% i Twitter 58%), així com l’ús de tecnologia en els establiments com tablets (38’7%), comptatge de persones (32’3%), sistemes de pagament ràpids (29%) o codis QR (29%), entre els sistemes més utilitzats.

En general, els objectius de digitalització del retail català van encaminats a la millora de l’experiència de compra i el servei al client. I en els factors que frenen aquest accés a l’adopció d’eines digitals trobem principalment el cost (38’6%), la manca de personal per a gestionar aquest canvi (19’8%) o la resistència al canvi (12’9%). A les cadenes de botigues de Comertia destaquen també objectius de millora de la gestió: el 35’5% afirma que ha incorporat tecnologia per a consultar l’estoc en altres botigues o en web.

Quant a la inversió en transformació digital que realitzen les empreses de retail, menys del 35% inverteix en millorar el seu posicionament als cercadors, i les que ho fan acostumen a invertir menys de 1.000€ mensuals. La inversió publicitària en xarxes socials ja la fa prop de la meitat de les empreses (46’4%) i els sectors que inverteixen més són Oci i cultura i Moda.

El procés de transformació digital en el retail actualment està polaritzat. Mentre el 43% de la mostra enquestada, considera que el grau de contribució de la innovació digital al negoci ha estat bastant o molt, el 51% afirma que ha estat poc o nul. Pel 77% de les empreses que venen online, aquestes vendes han representat un 10% del total.

Les cadenes de botigues i les botigues independents tenen el focus posat en les inversions en ecommerce i millores logístiques, seguides de social media i optimització del disseny web. En canvi el big data, un fenomen que permet la gestió de la informació per a millorar la rendibilitat dels punts de venda, només figura en els plans immediats d’un 12’32% de les empreses.

Els plans de digitalització de les empreses de Comertia els propers mesos incorporen en primer lloc el disseny web mòbil i apps (45’2%), l’optimització de l’ús de mitjans digitals (38’7%), l’omnicanalitat (38’7%), l’ecommerce (38’7%), social media (38’7%) i millora de l’experiència de l’usuari (35%).

L’etiquetatge electrònic, seguit de la predicció d’afluència i el digital signage són les tecnologies que més empreses volen implantar en els propers mesos. En concret, el sector Moda és el que més planteja la introducció de sistemes d’aquest tipus i ja és un dels sectors més innovadors.

Aquest estudi s’emmarca dins del conveni de col·laboració del CCAM de la Generalitat de Catalunya i Comertia. La directora general de comerç, Muntsa Vilalta, ha fet la cloenda de la presentació felicitant a l’entitat per la seva aposta per la transferència de coneixement. En aquest marc la directora ha anunciat que en els propers dies es publicarà una nova línia d’ajuts per reforçar la transformació digital del comerç, ha insistit, que “estem en el bon camí però encara queda molt per recórrer, i amb aquesta línia d’ajuts volem posar a l’abast del sector les eines i l’acompanyament necessaris per potencir la competitivitat del comerç català.”

El president de Comertia, Joan Carles Calbet, ha agraït a l’administració el seu suport en la realització d’aquest estudi, i ha aprofitat l’ocasió per a demanar una major regulació d’aquests canals de venda, una major contundència davant dels canals il·legals i el frau, i en definitiva,“demanem equiparar la fiscalitat de les transaccions comercials amb independència del canal de venda emprat, i de la ubicació de la seu de la empresa.”

Read more...


Comertia demana una major regulació dels diferents canals de venda i major contundència per combatre formats il·legals i frau fiscal

 

L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar del Retail, Comertia, va celebrar el seu quinzè aniversari, en un acte presidit pel President de la Generalitat, M. Hble. Sr. Carles Puigdemont, amb la presència de l’Il·lm. Sr. Jaume Collboni, la Directora General de Comerç, Muntsa Vilalta i l’assistència d’empresaris de Comertia i personalitats de la societat política i civil.

En el quinzè aniversari de l’entitat, Comertia agrupa 60 cadenes de retail que sumen més de 100 marques comercials, 4.000 punts de venda, 37.000 llocs de feina directes i una facturació conjunta de 4.000M€ anuals.

En el marc de la celebració d’ahir de l’Associació Familiar Catalana del Retail, Comertia, va fer un repàs a l’activitat de Comertia i els reptes superats per les empreses associades al llarg d’aquests 15 anys, malgrat la llarga i dura crisi viscuda. Des de l’entitat, es va fer referència a l’escenari comercial actual en el que operen les empreses de retail, competint amb models disruptius encara no regulats com l’economia col·laborativa, el top manta, la venda per internet, grans multinacionals que tributen fora del país, etc.

En aquest sentit, el president de Comertia, Joan Carles Calbet va demanar a les administracions una major regulació dels canals de venda, una major contundència davant dels canals il·legals i el frau, i en definitiva, “demanem equiparar la fiscalitat de les transaccions comercials amb independència del canal de venda emprat, i de la ubicació de la seu de la empresa”.

Aquest posicionament de Comertia va comptar amb el recolzament testimonial de tres economistes, el Dr. Oriol Amat, el Sr. Jose Ma Gay de Liébana i el Dr. Joan Tugores, els quals van aportar la seva visió sobre el rol del comerç a Catalunya. En acabat, Comertia va reclamar la col·laboració de l’administració a fer visible el lideratge i la singularitat de les marques catalanes, per evitar la globalització i homogeneïtzació del retail: “necessitem plans de dinamització autòctons o incentius directes per a consumidors que ens ajudin a la conscienciació d’un consum de proximitat responsable, per poder garantir el benestar i la qualitat de vida de les persones al nostre país.”

Durant l’acte celebrat a l’Hotel Majestic i moderat pel periodista i actor Queco Novell, va tenir lloc també el lliurament de reconeixements als socis que porten 10 anys a l’associació: Bóboli, Calbet, Chocolat Factory, Cóndor, Gotta Perfumeries, Ocine, Punto Blanco i Unipreus.

En acabat, es va donar pas a una conversa entre el President de Comertia i el President de la Generalitat, on Comertia va aprofitar per traslladar al màxim representant del Govern, les preocupacions de les empreses catalanes davant l’escenari polític actual.

Tot plegat va ser una vetllada molt agradable, amb gran representació pública i privada del sector retail, el que demostra que Comertia ha sabut mantenir la seva atractivitat i dinamisme en la representació de les cadenes i marques comercials de referència del nostre país.

Read more...


Artyplan, Ros Bombón, Sorli i La Burguesa s’incorporen a Comertia

Amb aquestes quatre noves incorporacions, l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar del Retail, Comertia, agrupa en total 61 cadenes que sumen en conjunt més de 100 marques comercials.

Quatre empreses familiars catalanes s’han adherit a Comertia per compartir i intercanviar coneixement per a la millora dels seus negocis de retail.

La cadena d’arts gràfiques Artyplan, va néixer l’any 1965 amb un concepte molt innovador a l’època: oferir serveis integrals i professionals d’impressió a particulars i empreses. Després de més de 50 anys i amb la segona generació al capdavant dirigida per l’Ignasi Pietx, la companyia manté aquesta dualitat de clients, oferint un ampli ventall de serveis professionals que l’han portat a ser escollida com a partner de solucions gràfiques per part de nombroses empreses i agències de publicitat.

Amb set punts de venda repartits a Barcelona, Vic i Reus, Artyplan disposa de més de 5.000 m2 repartits en dos centres de producció d’impressió i manipulats integrals amb maquinària d’última generació. Compta amb una plantilla de 80 treballadors i ha tancat l’any 2016 amb una facturació de 8M€. Enguany l’empresa aposta per l’expansió d’un format de centre de proximitat.

L’empresa familiar Ros Bombón, propietat de la Sra. Teresa Llordés, va començar l’any 1998 amb 4 punts de venda sota la insígnia “Mi Bombón” al centre i a l’Eixample de Barcelona, especialitzats en xocolates i caramels. L’any 2010, la Sra. Teresa Llordés arribà a un acord amb l’empresa d’Agramunt, i decideix canviar la venda de xocolates per la de torrons, convertint aquestes botigues en els primers punts de venda Torrons Vicens a Barcelona.

Ros Bombón gestiona actualment cinc punts de venda Torrons Vicens, quatre ubicats a Barcelona i un a Sitges, que donen feina a 23 persones. Entre franquiciats i botigues pròpies, Torrons Vicens suma 43 establiments oberts. La Sra. Teresa Llordés, a més de gestionar la cadena, ocupa la presidència de l’eix Barnacentre.

Una altra incorporació a Comertia ha estat la del grup Coma y Punto amb el concepte La Burguesa al capdavant. El grup, nascut a Barcelona l’any 2008, disposa ja de 12 establiments propis i dóna feina a 150 treballadors.

El seu concepte estrella, La Burguesa, respon a la corrent gastronòmica emmarcada amb el nom de “slow fast food” i aquest 2017 té previst seguir extenent les seves hamburgueses amb personalitat pel territori espanyol, amb l’obertura de tres nous restaurants.

La companyia Sorli, amb capital 100% català i capitanejada per Anna Sorli, tercera generació, és un referent en el nostre país, tant per la innovació constant en el sector en el que va néixer, l’alimentació, com per la diversificació i creació de nous negocis en l’àmbit del retail. L’empresa es fundà l’any 1923, amb una botiga de queviures al barri de Poble Nou de Barcelona, però l’expansió va arribar als anys 80 de la mà del Sr. Jordi Sorli, actual president del grup.

Sorli només opera a Catalunya, on disposa de 112 supermercats, 2 botigues Sorli Nyam, 3 benzineres, 2 centres esportius i de salut Sorli Sport, 9 cafeteries i restaurants i un centre comercial exclusiu, Sorli Emocions, que inclou un hotel de 4 estrelles.

Sorli, anteriorment Sorli Discau, té una plantilla de més de 1.700 treballadors, dels quals un 90% té  contractació indefinida, i una facturació de 240 milions d’euros.

El president de Comertia, Joan Carles Calbet, dóna la benvinguda als nous socis i els agraeix per endavant la confiança. “Per a Comertia és un gran orgull i un motiu de satisfacció la incorporació d’aquestes quatre empreses que contribueixen a fer extensiu els valors de l’entitat als consumidors.”

Read more...


Calbet creix al mercat català

 

La cadena catalana d’electrodomèstics inaugura el seu 36è punt de venda a Olot.

Calbet Electrodomèstics ha obert un nou punt de venda de 350m2 a la ciutat d’Olot, el cinquè que la cadena té a la província de Girona, on també està present a Puigcerdà, Figueres, Blanes, i a la mateixa capital.

Les botigues Calbet són totes pròpies i es troben situades a trama urbana, obeint la filosofia de l’empresa d’oferir un servei de proximitat als seus clients.

En un sector que s’ha vist fortament afectat per la crisi i l’esclat de la bombolla immobiliària, Calbet Electrodomèstics ha sabut reinventar-se. Fa uns anys va posar en pràctica una política d’austeritat que els ha portat a signar aliances estratègiques amb altres operadors i fabricants del sector per externalitzar el magatzem, i potenciar així el seu punt fort: l’assessorament personalitzat i el coneixement dels últims productes del mercat.

Els productes estrella de Calbet són els frigorífics, les rentadores i els televisors. Segons el seu director general, Joan Carles Calbet, «cada llar té unes necessitats d’equipament diferents i segons el seu ús, nosaltres sempre aconsellem aquells aparells que garanteixin durabilitat i major eficiència energètica.»

Calbet té un ferm compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient. És una de les empreses del sector que més residus d’electrodomèstics recull i gestiona. En 2016 la xifra de residus gestionats per la cadena va superar les 500 Tones. Calbet garanteix una gestió correcte del reciclatge dels vells electrodomèstics a través de gestors de residus homologats per la fundació Ecolec i l’Agència Catalana de Residus.

Més sobre Calbet Electrodomèstics
L’empresa familiar catalana, amb seu a Viladecans, va ser fundada el 1951 i actualment està en mans de la tercera generació. Calbet Electrodomèstics disposa d’una xarxa de 36 punts de venda a Catalunya i Balears, i compta amb una plantilla de 110 treballadors.

Read more...


Dormity estudia noves obertures fora de Catalunya

  • La cadena de productes pel descans ha estat objecte de cas pràctic a ESCODI, la universitat del comerç, per un estudi sobre noves localitzacions comercials.
  • Una iniciativa de col·laboració universitat-empresa que afavoreix al sector comerç.

L’empresa Dormity dedicada a la fabricació i venda de productes pel descans amb més de 46 establiments, en un clar exemple del que seria l’ideal de col·laboració universitat – empresa, s’ha prestat a ser cas pràctic pels alumnes universitaris de l’Escola Superior de Comerç i Distribució (ESCODI) per fer un estudi per a possibles noves localitzacions comercials per complementar la seva estratègia d’expansió.

Cada any, alumnes del Grau en Comerç i Distribució d’ESCODI – UB realitzen aquest treball amb metodologia professional per a empreses del sector comerç, però enguany, amb DORMITY, és la primera vegada que es realitza la recerca de localitzacions fora de Catalunya. El director general i fundador de Dormity, David Sánchez, ha reconegut el nivell professional d’aquest estudi de recerca realitzat pels alumnes universitaris d’ESCODI – UB.

Estudi universitari amb metodologia professional
Cada curs, els alumnes de segon del Grau en Comerç i Distribució d’ESCODI – UB, reben l’encàrrec d’una empresa per realitzar una tasca d’investigació de noves localitzacions comercials que realitzen sota la tutela dels professors i professionals de les assignatures de Localització Comercial i Models i Estratègies de Creixement. Enguany, ha estat el mateix David Sánchez, qui va plantejar als alumnes el seu model de negoci i les característiques necessàries dels possibles nous punts de venda (perfil de població, superfície del local comercial, trànsit de públic…). A partir d’aquí, els alumnes han treballar i investigat in situ, per poder elaborar un informe real de les possibles noves localitzacions per a Dormity. Aquest informe s’ha presentat a la direcció de l’empresa que va venir per segona vegada a les aules universitàries i que ha valorat molt positivament el treball i ha reconegut en els estudiants una qualitat professional.

Concretament, el director general i fundador de DORMITY, David Sánchez: “Col·laborar amb les universitats ens aporta idees i nous punts de vista del nostre negoci. Estic convençut que si les empreses destinessim una mica més de temps als estudiants, milloraria molt el talent i capital humà del país, perquè els faríem partícips de la nostra passió, guanyarien confiança i estarien més preparats per accedir al mercat laboral.”

Per la seva banda, Núria Beltran gerent i directora d’ESCODI – UB creu que «la implicació de les empreses a la universitat afavoreix la interiorització dels coneixements, sent un factor multiplicador de l’aprenentatge. A més a més, afavoreix enormement l’adequació dels coneixements i de les competències al món del laboral i fa que els alumnes siguin molt valorats posteriorment per les empreses.»

Les empreses a ESCODI, des de sempre
El Grau en Comerç i Distribució d’ESCODI ja es va idear amb la premissa de mantenir constantment el contacte entre els alumnes i el món empresarial. Per això, a part d’aquests treballs d’investigació a partir de casos reals, es realitzen altres iniciatives, com ara la participació de professionals a les sessions docents. De fet, l’estudiant d’ESCODI veu una mitjana de 25 directius o empresaris a l’aula cada curs. Els alumnes també van a les empreses a visitar establiments o centres logístics, a realitzar pràctiques o a fer treballs basats en casos reals.

Dormity
L’empresa catalana de matalassos i sistemes de descans Dormity.com compta amb una xarxa 46 punts de venda, ven una mitjana de 180 matalassos al dia, dóna feina de forma directa a més de 180 persones i va tancar 2015 amb una facturació de 24M €.

Read more...


Balanç positiu de Barcelona Oberta en la primera setmana de rebaixes

La primera setmana de rebaixes que es compleix suposa un balanç positiu en les vendes dels eixos comercials turístics de Barcelona.

Han estat diversos els factors que han influït molt positivament en un primer balanç positiu de rebaixes.

En primer lloc, aquest any s’ha iniciat en cap de setmana (dia 1 divendres, dia 3 obert diumenge) i això ha afavorit l’afluència de compradors de cap de setmana al centre de la ciutat. A més el fet que el temps fos nuvolós ha afavorit que els compradors triessin anar de compres en lloc d’anar a la platja.

En segon lloc, la campanya turística està assolint nous rècords a la ciutat de Barcelona cosa que suma el turisme vacacional al turisme de shopping, ja molt consolidat a la nostra ciutat. El nombre de compradors turistes ha estat important donada la potent oferta que presenten les rebaixes a la ciutat de Barcelona.

En tercer lloc, la temporada de primavera estiu ha estat una mica continguda des del punt de vista del comprador. Impactes externs com la incertesa de la situació política que arrosseguem tot l’any, les eleccions, el Brexit, etc., creen un efecte més aviat conservador en el comprador, fent que els operadors, siguin petits establiments locals o cadenes globals, impulsin la campanya de rebaixes amb descomptes que van del 30% al 60% depenent del sector.

Tot i l’avançament de rebaixes que ara permet la llei espanyola, l’efecte rebaixes ha tingut la seva força amb el tret de sortida de la majoria del sector concentrada el dia 1 de juliol. Des de Barcelona Oberta s’aposta pel manteniment de l’1 de juliol com a data de sortida de rebaixes i es demana una major coordinació tant per part de totes les associacions comercials com per part de les administracions locals i autonòmiques en les seves polítiques de promoció comercial a fi de transmetre un missatge clar al consumidor sobre l’inici d’aquest tradicional període de descomptes.

Més sobre Barcelona Oberta
Barcelona Oberta és la unió d’eixos comercials que comparteixen una visió del paper econòmic i social del comerç de proximitat del centre de la ciutat i representen el ‘turisme de compres’.

Read more...


Aumenta el interés por un buen descanso por parte de los clientes de hoteles: “Sesión WEcontract BCN sobre Innovación en Descanso”

En 2016 el volumen de valoraciones sobre “descanso” en los hoteles españoles han ascendido un 57% respecto al periodo anterior.

Los comentarios o “reviews” con mención de la palabra “cama” ocupan la 9ª posición como categoría más comentada por los huéspedes, mientras los primeros puestos los ocupan las palabras “Hotel” y “Alimentos y Bebida”.

En Barcelona, este criterio es aún más importante, ascendiendo a la 8ª posición como categoría más valorada por los huéspedes.

La empresa líder en aplicaciones de “Guest Intelligence” para el sector hotelero, ReviewPro, ha presentado hoy los resultados de un análisis sobre las referencias en “descanso” que los huéspedes hacen tras sus estancias en alojamientos turísticos. Este informe se ha presentado en el marco de una sesión sobre “Innovación en el descanso” organizada por CENFIM con la colaboración de Somnika by dormity.com en su showroom WEcontract BCN ubicado en Paseo de Gracia.

Para este análisis, la empresa ReviewPro se ha servido de dos periodos de tiempo (junio 2014 a mayo 2015 y junio 2015 a mayo 2016) y ha tomado como base comentarios realizados en 8.243 hoteles de toda España. En el primer periodo, las referencias sobre “camas” fueron 194.428, mientras que en el segundo periodo este dato asciende un 57%, hasta las 304.636 referencias. Solo para hoteles de Barcelona, las críticas sobre “camas” ascendieron un 46% en este segundo periodo.

Según este informe presentado por Fiona Gillen, VP Marketing en ReviewPro, “los clientes tienden a estar más satisfechos con las camas de los hoteles de Barcelona en comparación con la media de España”. En España durante los últimos 12 meses, el 69% de las menciones relacionadas con camas fueron positivas, mientras que en Barcelona, las menciones positivas fueron del 76%.

En concreto, los huéspedes de los hoteles españoles han valorado positivamente en un 75% las camas en general, seguido de la ropa de cama (62%) y el poder dormir bien (58%). En Barcelona concretamente, estos datos son aún más positivos, refiriéndose a la satisfacción positiva de la cama (81%), seguido por un 74% de valoraciones sobre la ropa de cama y un 61% sobre la almohada.

La satisfacción de los clientes sobre su descanso incrementa con la categoría de hotel.Así, los hoteles de 5 estrellas de Barcelona han tenido un 84% de menciones positivas sobre descanso; los de 4 estrellas un 78% y los de tres estrellas solo un 72%. La mayoría de valoraciones sobre descanso realizadas en los hoteles de Barcelona han sido escritas en inglés (54%) seguidas de español (13%) y francés (12%). Las“reviews” escritas en inglés han hecho referencia a las “camas” en un 75% de los casos, y al “buen dormir” en un 10%. En los comentarios españoles, las menciones sobre “cama” aumentan a un 79% y un 9% hace referencia específicamente al colchón.

Por su parte, la Sra. Melissa Torres, profesora de Turismo y Dirección Hotelera de la EUTDH en la UAB, ha dado a conocer la prioridad que dan al descanso las grandes cadenas hoteleras de referencia, como Four Seasons o Hilton. Así, en Nueva York ya se están implantando servicios como la insonorización de los cabeceros de cama o la presencia del “sleep concierge”, servicio de asistencia al descanso del cliente. Además, cadenas hoteleras como The Benjamin New York se comprometen a devolver el dinero si el cliente no ha descansado bien.

Finalmente, ha puesto de manifiesto la necesidad de prestar atención al nuevo tipo de consumidor, que prioriza la experiencia por encima de bienes materiales que se puedan ofrecer. Se trata del consumidor entre 18 y 35 años, conocido como “millennial”. Entre los aspectos más valorados están la conectividad a Internet, los empleados resolutivos y las camas confortables. Un 85% de ese target ha dormido alguna vez con el móvil dentro de la cama, según estudio de Pcw Research Center.

De la mano de Toni Liébana, responsable de Somnika by dormity se han presentado las últimas tendencias e innovaciones en sistemas de descanso para proyectos contract, así como las tecnologías y tratamientos que permiten la personalización de colchones según preferencias, necesidades y categoría del alojamiento turístico. Dentro de las innovaciones que ofrece la compañía Somnika by dormity.com encontramos la utilización del aire mediante Toyobo Breathair, un material amortiguador tridimensional, lavable y cuya compleja estructura de fibras evita la sudoración y dispone de propiedades antibacterianas. Los productos de la división de contract pueden incorporar también tecnologías espaciales certificadas por la Nasa como la Outlast, que emplean microcápsulas que absorben el calor, lo almacenan y lo liberan cuando se necesita. En el núcleo del colchón, la tecnología Outlast se combina con la HR Next con grafito blanco, un material que logra que la superficie se mantenga a una temperatura estable.

La sesión celebrada en el showroom WecontractBCN ha concluido poniendo de manifiesto una tendencia creciente de los clientes a valorar un buen descanso en sus alojamientos, y la concienciación que va tomando el sector hotelero ofreciendo nuevos servicios con el fin de garantizar un buen servicio a sus clientes.

Más sobre Somnika by dormity.com
Somnika by Dormity.com es la división hotelera de Dormity.com, especialistas en descanso. Una empresa con más de 20 años de experiencia en el sector con un único objetivo: garantizar el mejor descanso de los clientes.

Read more...


Comertia es reuneix amb el President Puigdemont

L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar del Retail, Comertia, exposa al President les principals preocupacions de l’entitat de cara a facilitar la bona marxa dels negocis, i demana l’exempció de beneficis no distribuïts, una major persecució de l’economia il·legal i una ordenació equilibrada de la superfície comercial al nostre país.

La Junta Directiva de Comertia, encapçalada pel seu president, Joan Carles Calbet, i acompanyada per la directora general de l’entitat, Elisabet Vilalta, i la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, s’ha reunit amb el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, per presentar Comertia i exposar les principals preocupacions de les empreses associades.

Els temes cabdals sobre els que s’ha sustentat la reunió han estat aquells que afecten directament a la competitivitat, prosperitat i continuïtat de les empreses familiars catalanes. En aquest sentit, Comertia ha demanat el suport de la Generalitat principalment en temes fiscals, amb la petició expressa d’exempció de beneficis no distribuïts, per tal d’aconseguir muscle financer i no dependre d’entitats financeres. L’Associació també ha incidit en la necessitat de prendre mesures més eficaces de persecució de l’economia il·legal, per tal de garantitzar les mateixes regles del joc per a tots els operadors de comerç.

Per últim, Comertia ha demanat  també una millor regulació de l’ordenació de la superfície comercial, que permeti mantenir  una equilibri entre l’oferta i la demanda en el territori, i que doni valor a les marques  operadores d’aquí.

Per acabar, l’entitat ha pogut explicar de primera mà els projectes que té en marxa, com ara  el pla de fidelització pels clients Comertia i el repte que suposa la difusió dels valors culturals  i empresarials de la nova marca als consumidors, entre d’altres.

A la reunió han assistit una representació dels màxims dirigents de les empreses associades: Joan Carles Calbet president de Comertia i director general de CALBET ELECTRODOMÈSTICS, Germán Cid (CASA VIVA), Artemi Nolla (AN GRUP), Lluís Vendrell (UNIÓN SUIZA), Jorge Torres (SANTIVERI), i la directora general de Comertia, Elisabet Vilalta.

Junta Directiva de Comertia amb el President de la Generalitat al Pati dels Llimoners

Més sobre Comertia
Comertia és l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar del Retail, una entitat que agrupa al voltant de 60 empreses de retail, que sumen més de 4.000 punts de venda, factura conjuntament 4.000M€ anuals i dóna feina de forma directa al voltant de 35.000 persones.

Read more...

Contáctenos

Estamos a su disposición