Invent

Comertia obre 1 punt de venda cada 3 dies i demana reformes per impulsar el sector del retail


Al llarg d’aquest 2011 les empreses associades a Comertia han obert un total de 90 establiments, un cada 3 dies i l’entitat ha reclamat al govern mesures que ajudin a impulsar el sector del retail i a generar nous llocs de treball.

En el marc de la 9ª Jornada de Comertia, el president de l’entitat, Jordi Tarragona, ha exposat una sèrie de mesures per tal d’afavorir la situació de les empreses retail i possibilitar així la creació de nous llocs de treball com són, l’exempció dels beneficis reinvertits, la llibertat de pacte en terminis de pagament quan no hi ha risc de posició dominant, la reducció de les càrregues socials sobre els llocs de treball, el trasllat de festius a dilluns i la devolució de les fiances dels contractes de lloguer de locals amb interessos.

La inauguració de la Jornada ha anat a càrrec de Josep Maria Recasens, director general de Comerç, Raimond Blasi, Regidor Comerç, Consum i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, i Jordi Subirana, Diputat Delegat de Comerç i Esports de la Diputació de Barcelona, els quals han coincidit en el seu recolzament a Comertia i en la seva voluntat de preservar el model comercial de la ciutat de Barcelona, convidant a les marques de retail a utilitzar la força de la imatge de marca de Barcelona tant per l’exportació com per a la internacionalització arreu.

Des de la Diputació de Barcelona, Jordi Subirana ha manifestat el compromís de l’entitat d’anar de la mà de les empreses familiars de retail per afrontar la crisi, i ha anunciat l’elaboració d’un projecte conjunt amb Comertia, la guia de continuïtat per a les empreses familiars, un document realitzat per experts en la màteria per part de la Diputació i empresaris de Comertia, que recull les principals indicacions sobre com afrontar amb èxit la successió.

Les marques ponents d’avui FNAC, MIQUEL ALIMENTACIÓ, BÓBOLI i GOOGLE RETAIL han explicat a un auditori de 250 assistents com la crisi els ha permès generar noves oportunitats. La diversificació de nous canals i formats de venda, ampliació de l’oferta o internacionalització, totes elles vies òptimes per a combatre el principal obstacle actual: el fre de la demanda interna.

El primer, FNAC ha donat a conèixer la seva filosofia empresarial, que situa el client com a eix del seu negoci, invertint molts esforços en acollir-lo als seus establiments oferint-li moviments culturals de tot tipus, assessorant-lo en l’adquisició del millor producte segons les seves necessitats i creant una relació estreta que aconsegueix la fidelització a llarg termini. David Ordiales, coordinador FNAC Espanya i Director FNAC El Triangle, ha anunciat l’expansió de la marca amb un nou format d’establiment, FNAC Express, un local de menor tamany (entre 200 i 300 m2) que requereix una menor inversió i permet obtenir una rendibilitat més alta, amb l’obertura de 20 nous emplaçaments entre Espanya i Portugal des d’ara fins a finals de 2012.

Per la seva banda, Pere Laymon, Director General de MIQUEL ALIMENTACIÓ, ha donat una lliçó a l’auditori sobre lideratge i responsabilitat en matèria d’innovació per tal de superar totes les crisis que, segons el nostre ponent, vivim avui: de confiança, d’imaginació, d’optimisme, d’adaptació i de flexibilitat. Miquel Alimentació va tancar 2010 amb una facturació de 960 milions d’euros, i ha afirmat que de cara a 2012 tenen una partida de 64 milions d’euros per a invertir en l’adquisició d’empreses.

Pel que fa a l’empresa associada a Comertia, BÓBOLI, el Markus Förster, director comercial de l’empresa ha explicat com la crisi els ha permès créixer, tant en nombre de punts de venda propis com franquícies, millorar ubicacions i incrementar la presència al mercat internacional. A través de múltiples formats comercials –franquícies (30% de facturació del negoci), multimarca (30%) i pròpies (40%)-, l’empresa de moda infantil que compta amb 30 anys d’experiència i produeix 2’2 milions de peces l’any, ha aconseguit estar present a més de 40 països. Avui, els mercats més òptims per a la firma són Itàlia i Portugal, i ha assenyalat interès per créixer en el llatinoamericà.

De la mà de la Fuencisla Clemares, Retail Industry Leader de GOOGLE Retail, l’auditori ha obtingut una visió més senzilla del món d’internet vinculat amb l’eCommerce, plantejant als propietaris de les empreses de retail la importància d’anar adoptant i introduint les noves tecnologies, posant especial èmfasi a internet com a canal a través del qual el 70% dels consumidors prenen les seves decisions de compra. Clemares ha alertat del creixement espectacular en l’ús del mòbil arreu del món, apuntant que al Japó, el 20% dels pagaments en establiments ja es fan a través del mòbil.

Ja a la cloenda, el Conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc X. Mena ha mostrat la seva satisfacció amb el títol de la Jornada, perquè ha dit que dóna mostra de la predisposició a la superació i a l’optimisme per fer front a la crisi. Tot i no atrevir-se a fer prediccions de quan sortirem de la crisi, ha dit que “la millor manera de saber què passarà en un futur és protagonitzant-lo”. Segons el Conseller, en un context com l’actual, de canvi constant, cal adaptació proactiva als canvis i una bona manera de competir és la cooperació i el compartir, com fa Comertia.

Comertia agrupa cinquanta sis empreses de retail, que sumen al voltant de 4.200 punts de venda per tot el territori espanyol, factura 4.300M€ anualment, i dóna feina de forma directa a més de 40.000 persones.

Comments are closed.

  • RT : Que trist és passejar pels carrers sense la vida de les botigues, dels bars i dels restaurants que transmeten llum, al…,
  • coincide con mis 10 años de ! Esto hay que celebrarlo!! 🔝♥️😃 ,
  • RT : 6 día ! Hoy salía en el puesto 47 después de una penalización... mucho polvo pero e podido remontar ..mañana día de desca…,

Contáctenos

Estamos a su disposición

Scroll to top