Invent

Dormity estudia noves obertures fora de Catalunya


  • La cadena de productes pel descans ha estat objecte de cas pràctic a ESCODI, la universitat del comerç, per un estudi sobre noves localitzacions comercials.
  • Una iniciativa de col·laboració universitat-empresa que afavoreix al sector comerç.

L’empresa Dormity dedicada a la fabricació i venda de productes pel descans amb més de 46 establiments, en un clar exemple del que seria l’ideal de col·laboració universitat – empresa, s’ha prestat a ser cas pràctic pels alumnes universitaris de l’Escola Superior de Comerç i Distribució (ESCODI) per fer un estudi per a possibles noves localitzacions comercials per complementar la seva estratègia d’expansió.

Cada any, alumnes del Grau en Comerç i Distribució d’ESCODI – UB realitzen aquest treball amb metodologia professional per a empreses del sector comerç, però enguany, amb DORMITY, és la primera vegada que es realitza la recerca de localitzacions fora de Catalunya. El director general i fundador de Dormity, David Sánchez, ha reconegut el nivell professional d’aquest estudi de recerca realitzat pels alumnes universitaris d’ESCODI – UB.

Estudi universitari amb metodologia professional
Cada curs, els alumnes de segon del Grau en Comerç i Distribució d’ESCODI – UB, reben l’encàrrec d’una empresa per realitzar una tasca d’investigació de noves localitzacions comercials que realitzen sota la tutela dels professors i professionals de les assignatures de Localització Comercial i Models i Estratègies de Creixement. Enguany, ha estat el mateix David Sánchez, qui va plantejar als alumnes el seu model de negoci i les característiques necessàries dels possibles nous punts de venda (perfil de població, superfície del local comercial, trànsit de públic…). A partir d’aquí, els alumnes han treballar i investigat in situ, per poder elaborar un informe real de les possibles noves localitzacions per a Dormity. Aquest informe s’ha presentat a la direcció de l’empresa que va venir per segona vegada a les aules universitàries i que ha valorat molt positivament el treball i ha reconegut en els estudiants una qualitat professional.

Concretament, el director general i fundador de DORMITY, David Sánchez: “Col·laborar amb les universitats ens aporta idees i nous punts de vista del nostre negoci. Estic convençut que si les empreses destinessim una mica més de temps als estudiants, milloraria molt el talent i capital humà del país, perquè els faríem partícips de la nostra passió, guanyarien confiança i estarien més preparats per accedir al mercat laboral.”

Per la seva banda, Núria Beltran gerent i directora d’ESCODI – UB creu que «la implicació de les empreses a la universitat afavoreix la interiorització dels coneixements, sent un factor multiplicador de l’aprenentatge. A més a més, afavoreix enormement l’adequació dels coneixements i de les competències al món del laboral i fa que els alumnes siguin molt valorats posteriorment per les empreses.»

Les empreses a ESCODI, des de sempre
El Grau en Comerç i Distribució d’ESCODI ja es va idear amb la premissa de mantenir constantment el contacte entre els alumnes i el món empresarial. Per això, a part d’aquests treballs d’investigació a partir de casos reals, es realitzen altres iniciatives, com ara la participació de professionals a les sessions docents. De fet, l’estudiant d’ESCODI veu una mitjana de 25 directius o empresaris a l’aula cada curs. Els alumnes també van a les empreses a visitar establiments o centres logístics, a realitzar pràctiques o a fer treballs basats en casos reals.

Dormity
L’empresa catalana de matalassos i sistemes de descans Dormity.com compta amb una xarxa 46 punts de venda, ven una mitjana de 180 matalassos al dia, dóna feina de forma directa a més de 180 persones i va tancar 2015 amb una facturació de 24M €.

Comments are closed.

  • RT : Donde dije "digo", digo "Donald". ,
  • RT : Facebook patenta sistemas para deducir dónde estás o con quien a partir de las taras o el polvo en la lente de tu móvil. Su…,
  • RT : Bueno chic! Afrontaba este con mucha ilusión y mucha fuerza ! Todo el año preparando a fondo, pero la suerte…,

Contáctenos

Estamos a su disposición

Scroll to top