Invent

Més tràfic peatonal als comerços de Madrid durant el pont


Segons l’Índex TC-Street que medeix el tràfic peatonal dels principals carrers comercials d’Espanya, el carrer Arenal de Madrid ha estat la via que més ha incrementat el volum de tràfic durant la setmana del pont de la Puríssima, amb un increment del 36% respecte la seva mitjana de tràfic diari anual, amb una xifra màxima de 40.000 vianants dissabte 8 de desembre.

La pàgina web TC-Street, que recull les dades de tràfic peatonal dels carrers comercials més transitats d’Espanya, de dilluns a diumenge els 365 dies de l’any, ha registrat en la setmana del 3 al 9 de desembre algunes dades significatives d’increment de tràfic peatonal a les dues ciutats comercials més importants per a les compres, Madrid i Barcelona.

Segons el TC-Street, Madrid ha obtingut majors increments de tràfic peatonal que Barcelona. Deixant de banda la Gran Via (Madrid) i Passeig de Gràcia (Barcelona) que mantenen grans volums de fluxe constant, el carrer Arenal madrileny va augmentar en un 36% la seva mitjana de tràfic habitual, arribant a una xifra rècord de 40.000 vianants el dia 8 de desembre. El carrer Preciados va tenir un increment del 14’5% del tráfic diari setmanal, arribant als 36.400 peatons el mateix dia 8, i el carrer Fuencarral va augmentar en un 18% el dia 7 de desembre, arribant als 15.300 vianants.

A Barcelona ha estat el carrer Portaferrissa el que ha incrementat més el seu tràfic, augmentant la seva mitjana en un 18% arribant a les 18.000 persones el primer dia de pont, el 6 de desembre. També la veïna Portal de l’Àngel ha incrementat el seu tràfic en un 8% aquesta setmana, amb la dada màxima de 19.000 vianants el dia 7 de desembre. D’altra banda, cal destacar el Mercat del Ninot, una zona que ha tingut un fort increment dels eu fluxe peatonal a Barcelona, registrant un augment del 15%. Concretament el carrer Casanovas va aconseguir la xifra de 10.200 vianants el dia 5 de desembre.

Les dades de tràfic peatonal de TC-Street estan a l’abast del públic general a través de la seva pàgina web www.tc-street.com i permeten descobrir els falsos mites sobre quins són els carrers més transitats, a la vegada que aposten per un nou criteri de tassació de locals comercials, preu/client potencial, entenent per client potencial aquella persona que passa per davant de l’establiment, i és impactat per l’aparador del mateix.

El sistema de mesura TC-Street es basa en cèl·lules fotoelèctriques que compten els peatons que circulen per la vorera fins a una distància de 4 metres d’ample, sense veure’s afectada per la llum solar, la disminució de la il·luminació exterior, els canvis de temperatura o la climatologia.

El projecte www.tc-street.com pertany a l’empresa espanyola T-Cuento, i ha estat desenvolupat amb la col·laboració d’onze grans cadenes de retail (Mango, Imaginarium, Muy Mucho, Prénatal, Etam, Celio, General Óptica, Orchestra, Benetton, Perfumerías IF i Fosco). L’Índex TC-Street medeix el tràfic peatonal de més de 300 carrers comercials de 75 ciutats espanyoles.

Com a objectius per 2013, T-Cuento té previst anar augmentant la instal·lació del seu sistema de mesura “comptapersones” fins a cobrir tot el teritori comercial espanyol i iniciar la implantació a França.

Més sobre T-Cuento
Fundada el 2007, T-Cuento és líder en el desenvolupament de tot tipus d’eines de mesura i anàlisi del comportament del tràfic peatonal per a establiments comercials (Retail Intelligence®). Al juny de 2010 l’empresa es va fusionar amb el grup d’enginyeria aplicada Abantia, el 2011 va iniciar la seva internacionalització a França i avui està present a més de 10 països de 4 continents.

Pot ampliar informació sobre l’empresa a: Dossier de Premsa T-Cuento 2012

Comments are closed.

  • RT : Que trist és passejar pels carrers sense la vida de les botigues, dels bars i dels restaurants que transmeten llum, al…,
  • coincide con mis 10 años de ! Esto hay que celebrarlo!! 🔝♥️😃 ,
  • RT : 6 día ! Hoy salía en el puesto 47 después de una penalización... mucho polvo pero e podido remontar ..mañana día de desca…,

Contáctenos

Estamos a su disposición

Scroll to top