Invent

Resultat esperançador en les vendes d’aquest mes de novembre, a l’1’3%


L’Indicador de Retail Comertia ha millorat el seu resultat, situant les vendes per aquest mes de novembre a l’1’3% respecte el mateix mes de l’any anterior, el que dóna una petita senyal d’esperança de cara al pont de desembre que comença avui i a la Campanya de Nadal.

Després de la caiguda de vendes que va assenyalar l’Indicador de Retail en el mes d’octubre, sembla que aquest mes el consum s’ha reactivat una mica en alguns sectors, amb un 52% de les empreses Comertia que ha obtingut creixement de vendes (un 8% mes que a l’octubre), l’11% que s’han mantingut i un 37% d’empreses ha patit decrements.

Quant a l’opinió sobre previsions de vendes pel mes de desembre, la majoria dels enquestats ha respost amb prudència, afirmant que seran semblants a les d’aquest mes (51%); amb tot, hi ha també un segment optimista (26%) dels socis que opina que aniran millor enfront d’un 23% que ha manifestat que seran pitjor.

Segons l’Elisabet Vilalta, directora general de Comertia, «de cara a aquest pont i a la campanya de Nadal esperem unes vendes positives, perquè des del setembre sobretot hem detectat una contenció en el consum, provocada per la situació econòmica i per la climatologia, i esperem que tant aquests dies festius com la campanya de Nadal el consum revifi, encara que sigui de forma moderada.»

Pel que fa a la plantilla de treballadors, el 71% de les empreses ha mantingut la seva plantilla al mes d’octubre; el 3% l’ha incrementat i el 26% l’ha reduït. Quant a la previsió d’ocupació, de cara al mes de desembre, el 69% de les empreses Comertia té previst mantenir la plantilla de treballadors actual i un 9% té previst incrementar-la, principalment amb motiu de la Campanya de Nadal.

Finalment, en el que portem d’any, Comertia ha registrat un total de 94 noves obertures.

L’Indicador de Retail Comertia és un informe mensual que ha de servir com a diagnòstic a curt, mig i llarg termini, sobre la realitat del sector en tres aspectes clau per a la mostra d’empreses representada: personal, nº establiments i vendes (total i a superfície comparable). Els propietaris de Comertia accedeixen fàcilment a l’enquesta que reben per correu electrònic i, ja sigui a través d’ordinador o dispositiu mòbil, omplen còmoda i ràpidament les dades obtenint les respostes al moment.

Comertia agrupa cinquanta sis empreses de retail, que sumen al voltant de 4.200 punts de venda per tot el territori espanyol, factura 4.300M€ anualment, i dóna feina de forma directa a més de 40.000 persones.

Veure nota de premsa »

Comments are closed.

  • RT : Who Is Who. Com el joc de taula. Conèixer l'altre. I fer networking. Això és el que tenim preparat pel proper dia 29 de…,
  • És alliberador deixar anar 🙏🏻,
  • RT : Soc molt de mantenir la meva gent, però potser hauríem de deixar que se’ns allunyi qui es vol allunyar de nosaltres. Potser…,

Contáctenos

Estamos a su disposición

Scroll to top