Invent

Ribes&Casals se suma a Comertia per ‘compartir per competir’


Ribes&Casals és una empresa tèxtil catalana amb 3 botigues al territori espanyol. Actualment la tercera generació familiar està al capdavant de l’empresa.

Ribes&Casals és un exemple d’empresa catalana que ha hagut i ha sabut adaptar-se als canvis històrics, socials i econòmics, i s’ha fet un nom en el sector dels teixits i el metratge de teles que l’han atorgat una posició referent en qualitat de producte i bon servei. En la situació econòmica actual, la diversificació i especialització de l’empresa els ha permès entrar en altres àmbits del tèxtil com a més dels teixits de confecció, els teixits per espectacles, decoracions, etc.

L’empresa neix al 1933 amb una botiga de teixits ubicada al carrer Sant Pere Més Alt. Set anys més tard (1940) es traslladen al carrer Pau Claris 79, on es constitueix la que serà la botiga insígnia de teles de la ciutat de Barcelona. Al 1982 obren la segona botiga a Madrid, i al 1999, coincidint amb la sortida de la família Ribes, creen la marca Casals Pagès que es dedicarà a la distribució i venda de teixits per a la confecció. Avui, un 50% de les vendes de Casals Pagès són internacionals, amb l’exportació dels seus productes a Europa i països de Sudamèrica.

A l’any 2000 obren la segona botiga a Barcelona, a Roger de Llúria 7, i en aquest emplaçament és on la companyia ha dut a terme aquest 2011 la unificació de les dues botigues. La demanda de teles per fer vestits de flamenc i sevillanes van motivar l’obertura al 2007 d’una botiga a Sevilla i des de 2010, practiquen eCommerce a través de la web www.tiendatelas.com.

La decisió de concentració de la venda directa a Roger de Llúria suposa l’empenta definitiva que ha de donar pas a la tercera generació. Segons Àlex Casals, Administrador de Ribes&Casals, l’empresa tèxtil s’incorpora a Comertia, per a compartir tot el seu bagatge empresarial d’un sector diferent amb la resta dels socis i d’altra banda, aprendre sobre l’experiència en formulació de plans d’expansió, projectes de futur, així com analitzar possibilitats de col•laboració en àrees de comú interès.

El creixement del Grup Ribes&Casals ha estat gradual. Amb una plantilla actual de 140 treballadors, el grup té dues línies diferenciades: la venda per metratge a Ribes&Casals i la creació de col•lecció per a la confecció i el detall amb la marca Casals Pagès. El passat mes de maig el Grup va obrir una nova botiga Casals Pagès a Santa Coloma de Gramanet, i va tancar el 2010 amb una facturació de prop dels 15 milions d’euros.

Comertia agrupa cinquanta sis empreses de retail, que sumen al voltant de 4.200 punts de venda per tot el territori espanyol, factura 4.300M€ anualment, i dóna feina de forma directa a més de 40.000 persones.

Comments are closed.

  • RT : Que trist és passejar pels carrers sense la vida de les botigues, dels bars i dels restaurants que transmeten llum, al…,
  • coincide con mis 10 años de ! Esto hay que celebrarlo!! 🔝♥️😃 ,
  • RT : 6 día ! Hoy salía en el puesto 47 después de una penalización... mucho polvo pero e podido remontar ..mañana día de desca…,

Contáctenos

Estamos a su disposición

Scroll to top