Invent

Segons l’Indicador de Retail Comertia: Les vendes aquest mes d’octubre se situen al -1’2%, respecte el mateix mes de l’any anterior


L’Indicador de retail Comertia ha donat mostra aquest mes d’octubre d’un estancament més pronunciat en el consum, registrant la major caiguda de vendes de l’any.

La tendència en les vendes de les empreses associades a Comertia ha patit aquest mes d’octubre un descens important degut a l’estancament generalitzat del consum que en alguns casos (com és el tèxtil) s’ha vist encara més reforçat per l’efecte de la climatologia del mes d’octubre, el bon temps ha incidit directament en les vendes de roba de tardor i hivern.

El consum segueix estancat, i la prova és que en aquest mes d’octubre el 46% de les empreses Comertia han viscut un descens de vendes (un 11% més que el mes de setembre), enfront del 35% que les ha augmentat i un 19% que les ha mantingut igual (8% més que el mes anterior). Quant a l’opinió sobre previsions de vendes pel mes de novembre, la majoria dels enquestats s’ha mostrat prudent afirmant que seran semblants a les d’aquest mes (54%), mentre que un 30% dels socis opina que aniran pitjor enfront d’un 16% que ha manifestat que aniran millor.

Respecte el mes de setembre, es manté la dada de 81% de les empreses que ha mantingut la seva plantilla a l’octubre; el 5% l’ha incrementat i el 14% l’ha reduït. Quant a la previsió d’ocupació, de cara al mes de novembre, el 68% de les empreses Comertia té previst mantenir la seva plantilla de treballadors i un 19% té previst incrementar-la, principalment amb motiu de la Campanya de Nadal.
Finalment, en el que portem d’any, Comertia ha registrat un total de 86 noves obertures.

L’Indicador de Retail Comertia és un informe mensual que ha de servir com a diagnòstic a curt, mig i llarg termini, sobre la realitat del sector en tres aspectes clau per a la mostra d’empreses representada: personal, nº establiments i vendes (total i a superfície comparable). Els propietaris de Comertia accedeixen fàcilment a l’enquesta que reben per correu electrònic i, ja sigui a través d’ordinador o dispositiu mòbil, omplen còmoda i ràpidament les dades obtenint les respostes al moment.

Comertia agrupa cinquanta sis empreses de retail, que sumen al voltant de 4.200 punts de venda per tot el territori espanyol, factura 4.300M€ anualment, i dóna feina de forma directa a més de 40.000 persones.

Comments are closed.

  • coincide con mis 10 años de ! Esto hay que celebrarlo!! 🔝♥️😃 ,
  • RT : 6 día ! Hoy salía en el puesto 47 después de una penalización... mucho polvo pero e podido remontar ..mañana día de desca…,
  • RT : Quin producte nou crearies amb la persona que tens al costat? Així vam fer networking amb l' Elisenda Porras @rosermant…,

Contáctenos

Estamos a su disposición

Scroll to top