Invent

Segons l’Indicador de Retail Comertia: Les vendes aquest setembre se situen al 2’7%, respecte el mateix mes de l’any anterior


L’Indicador de vendes Comertia per aquest mes de setembre mostra una tendència lleugerament positiva que reafirma els bons resultats en la demanda internacional provocada per l’efecte del turisme.

El consum continua moderadament en alça, i la prova és que en aquest mes de setembre el 55% de les empreses Comertia han viscut un increment de vendes (un 5% més que el mes anterior), enfront del 35% que les ha disminuït i un 11% que s’ha mantingut igual. Quant a l’opinió sobre previsions de vendes pel mes d’octubre, s’ha incrementat el nombre d’enquestats que opinen que seran semblants a les d’aquest mes (65%), és a dir, s’observa molta prudència en les respostes. El 22% dels enquestats ha dit que les vendes el proper mes aniran pitjor i el 14% ha manifestat que millor.

Per a Comertia, la base d’aquests bons resultats es troba en la demanda internacional provocada per l’efecte del turisme. Entrant a considerar el comportament de l’oferta comercial, s’observa que els productes de lleure i oci destinats a un públic amb poder adquisitiu més elevat no baixen. En canvi, el tèxtil principalment es veu afectat per la climatologia; el bon temps està retrassant les vendes de roba de tardor i hivern i a aquest fet cal sumar l’atonia de la demanda interna.

Respecte el mes d’agost, es manté la dada de 81% de les empreses que ha mantingut la seva plantilla al setembre; ambtot, el 3% l’ha incrementat i el 16% l’ha reduït. Quant a la previsió d’ocupació, de cara al mes d’octubre, el 76% de les empreses Comertia té previst conservar la seva plantilla de treballadors i un 11% té previst incrementar-la.

Finalment, en el que portem d’any, Comertia ha registrat un total de 79 noves obertures.

L’Indicador de Retail Comertia és un informe mensual que ha de servir com a diagnòstic a curt, mig i llarg termini, sobre la realitat del sector en tres aspectes clau per a la mostra d’empreses representada: personal, nº establiments i vendes (total i a superfície comparable). Els propietaris de Comertia accedeixen fàcilment a l’enquesta que reben per correu electrònic i, ja sigui a través d’ordinador o dispositiu mòbil, omplen còmoda i ràpidament les dades obtenint les respostes al moment.

Comertia agrupa cinquanta cinc empreses de retail, que sumen al voltant de 4.200 punts de venda per tot el territori espanyol, factura 4.300M€ anualment, i dóna feina de forma directa a més de 40.000 persones.

Comments are closed.

  • RT : Que trist és passejar pels carrers sense la vida de les botigues, dels bars i dels restaurants que transmeten llum, al…,
  • coincide con mis 10 años de ! Esto hay que celebrarlo!! 🔝♥️😃 ,
  • RT : 6 día ! Hoy salía en el puesto 47 después de una penalización... mucho polvo pero e podido remontar ..mañana día de desca…,

Contáctenos

Estamos a su disposición

Scroll to top